Prometheus Silver Clay 950 10gram syringe

Prometheus
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Zilverklei van Prometheus

Deze zilverklei bestaat is direct vanuit de verpakking te gebruiken. De klei plakt niet aan de handen en werkt zoals alle andere metaalklei.

De krimp is ongeveer 15%

Eén stap afbakken op  800 C (1472 F) 1 uur. Sterk als sterling zilver, maar ook smeedbaar en buigbaar.

De klei droogt aan de lucht, daar moet u rekening mee houden tijdens het werken. Zorg ervoor dat uw restjes klei niet uitdrogen tijdens het werken met de klei.

Vormfase
De klei kan prima verwerkt worden met de vormgereedschappen en materialen die u voor de reguliere klei ook gebruikt. Als de klei iets plakkeriger is dan de reguliere klei pas uw werkwijze hierop aan, gebruik wat olijfolie of siliconenspray op uw handen en gereedschap. Is de klei wat droger voeg dan een druppel gedestilleerd water toe en kneed het door in wat folie.

Droogfase
Doog uw werkstuk lang genoeg, aan de lucht minimaal 24 uur of in een huishoudoven op 100°C, gebruik een spiegeltje om de klei te controleren. (leg uw warme werkstuk op een spiegel, slaat er damp neer op de spiegel dan is het niet droog)

De klei voelt na het drogen enigszins leerachtig aan, u kunt de klei aan elkaar bevestigen of repareren door pasta te maken van een restje van de zilverklei of u kunt de syringe pasta gebruiken. U kunt met een scherp voorwerp de droge klei graveren en bewerken. De krimp is circa 15%. Vooral met ringen moet hier rekening mee gehouden worden, een ring zal ongeveer 8 tot 9 Japanse maten krimpen. Schuren en vijlen is makkelijker in de droge fase omdat de klei duidelijk harder is na het afbakken.

Afbakfase
De Prometheus zilverklei 950 is open af te bakken in de oven in een fase, er is geen actieve kool voor nodig. Voor ondersteuning kan er vezeldoek of vezelpapier gebruikt worden. Ook de granulaat kan gebruikt worden om kwetsbare sieraden te ondersteunen. Leg uw werkstuk in een koude oven en stook op naar 800°C – 60 minuten vasthouden*. Nadat het af bakken is voltooid, haal je je stuk uit de oven en laat het afkoelen of je kan het zelfs afblussen in water.

Afwerkfase
De kleur na het bakken is licht metaalgrijs. Gebruik een polijstborstel om deze laag te verwijderen. Het polijsten kost wel wat meer moeite in vergelijking met de reguliere klei. Gebruik de polijst sponsjes voor verdere afwerking. Of voor meer gemak is het gebruik van de habras schuurschijfjes geen overbodige luxe. Met polijstpasta kunt u de zilverklei tot hoogglans afwerken. De zilverklei 950 heeft een mooi diepe zilverkleur.

De Prometheus SilverClay 950 is verkrijgbaar in verpakkingen van 10, 25 en 50gram en is een syringe spuit van 10gram.

Gebakken zilverklei 950 heeft een hogere oppervlakte- en buigsterkte in vergelijking met de reguliere zilverklei. De sterkte is afhankelijk van de van afbak- en meet omstandigheden

Vanwege de hardheid is het geschikt voor meer ontwerp mogelijkheden en de duurzaamheid maak het bijzonder geschikt voor werken die dunner, smaller of open zijn (zoals bij een ring of manchetknoop). Doordat het zilver beter bestand is tegen krassen is het een geschikt product voor professionele kunstenaars die hun werk cadeau geven of verkopen. Door het zilver te hameren wordt het zilver nog harder en is het zeer zeker ook geschikt om open ringen mee te maken. Houd voor een open ring een minimale dikte van 3mm aan en gebruik een rubber hamer en een metalen mandrel om de ring te vormen in de juiste maat.

*De temperatuur die uw oven aangeeft kan afwijken van de werkelijke temperatuur, wij adviseren dan ook altijd test stukken te maken voor het beste resultaat.