Keum-boo Goudfolie ACS

Art Clay Silver
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Goudfolie voor de keumbu (Keum-boo) techniek (fusen van goudfolie en zilver) 3,5x5cm

Deze folie gemaakt van 24K echt goud is speciaal ontwikkeld voor een Koriaanse techniek genaamd Keumbu of Keum boo. Het verwerken van een laagje goud op zilver dmv  goudfolie.

Er kunnen meerdere lagen aangebracht worden voor een diepere kleur en kleine oneffenheden kunnen zo bijgewerkt worden.

Te verwerken op een reeds zilver afgebakken sieraad. Nadat de goudfolie is opgelegd moet deze ongeveer 2 minuten in de brandoven op 800 °C om te versmelten met het zilver. Wacht tot de oven 800°C aangeeft en haal na 2 minuten het stuk eruit en plaats het op een veilig werkoppervlak houd je het op zijn plaats met een picet, wrijf meteen met de agaatpolijstpen over het hete oppervlak, start in het midden en duw de goud folie stevig op het zilver.. Hierdoor hecht het goud aan het zilver. Bij grote stukken of als de randen nog los zijn en het stuk is te veel afgekoeld moet u het proces herhalen. Deze techniek wordt keumbu genoemd.

Let op als het stuk te lang in de oven ligt kan de kleur zwakker worden omdat het goud in het zilver zakt omdat dit zwaarder is dan zilver.

Afwerken en polijsten met een Agaatsteen, wrijf niet te hard omdat dit het goud kan beschadigen als het nog niet gehecht is aan het zilver.

Goudfolie is niet hetzelfde als bladgoud, goudfolie is veel dikker en veel hanteerbaarder dan bladgoud.

Goudfolie bestaat uit 24K goud en met een schaar knip je de gewenste hoeveelheid af. Er kan ook een papier pons gebruikt worden, leg het velletje goud dan tussen twee blaadjes papier en stans de vorm uit. Je kan een lijmstift gebruiken om het goud op zijn plaatst te houden als het de oven ingaat.

Gerelateerde Producten